وبلاگ اطلاع رسانی ایرانیان مالزی

اخذ پذیرش تمامی دانشگاه های مالزی (دولتی و خصوصی) *با هر معدلی* در هر رشته ای 100% تضمینی

وبلاگ اطلاع رسانی ایرانیان مالزی

اخذ پذیرش تمامی دانشگاه های مالزی (دولتی و خصوصی) *با هر معدلی* در هر رشته ای 100% تضمینی

زنان چند هزار رینگیتی

زنان چند هزار رینگیتی برخی از خارجیانی که ویزای اقامت مالزی را ندارند و به دلایل بهره مندی از مزایای اخذ آن، به هر دری می زنند ،با پرداخت وجهی با زنان مالایی ازدواج می کنند تا ویزای اقامت دریافت کنند... 

 

چندی پیش در اخبار محلی به نقل از مدیر گروه اداره مهاجرت مالزی آمده بود زنان مالایایی در قبال دریافت مبلغی  در حدود 5 هزار رینگت، به ازدواج با خارجیان در می آیند، برخی از آنها گاهی با چند مرد خارجی ازدواج صوری می کنند که حتی نام آنها را نمی دانند. برخی از خارجیانی که ویزای اقامت مالزی را ندارند و به دلایل بهره مندی از مزایای اخذ آن، به هر دری می زنند با پرداخت وجهی با زنان مالایی ازدواج می کنند تا ویزای اقامت دریافت کنند. شاید این موضوع برای خارجیان، آسان ترین راه اخذ اقامت مالزی به نظر آید ولی بد نیست قوانین خانواده و شرایط ازدواج با مالزیایی ها را برای اطلاع بیشتر و به طبع تصمیم بهتر، بدانیم.

برای مقدمه باید گفت قوانین خانواده در مالزی مبتنی بر "کامن لا"رویه قضایی انگلستان و قانون عادت است که مهمترین منبع قانونی به خصوص در موارد احوال شخصی است و قانون ازدواج نیز از همین قانون ریشه گرفته است. از سال ۱۹۴۸ به این سو، هر ایالت در این کشور صلاحیت دارد تا قوانین شریعت را اجرا کند و یا در حوزه آن قانون گذاری کند. بیشتر ایالت ها قوانین جدیدی را در ارتباط با قانون احوال شخصی  در دهه ۱۹۸۰ وضع کردند که بعد از اصلاحات در قانون فدرال وارد شد.  در مالزی 2 نوع ازدواج با خارجیان وجود دارد: ازدواج با مسلمان  و غیر مسلمان، روش ازدواج  در مالزی کاملا ساده است و امکان انتخاب از 3 روش مختلف برای ازدواج وجود خواهد داشت که هر 3 روش کاملا  قانونی است و در اداره ثبت ملی یا NRD ثبت خواهد شد. این 3 روش عبارتند از:

1. ازدواج در دفتر ثبت و ازدواج،

2. ازدواج از طریق مراسم مذهبی ملیت ها یا ازدواج در کلیسا یا معبد،

3.ثبت ازدواج با مجوز خاص از نخست وزیر که اطلاعات کامل آن در سایت رسمی National Registration department   موجود است.

باید گفت تصمیم گیران حوزه مهاجرت، قوانین بسیار سختی را برای اقامت خارجیان در مالزی وضع کردند. اگر مردی به ازدواج با یک زن مالایایی در آید حتی در صورت فرزند دار شدن، ویزای موقت خواهد داشت که هر 10 سال باید نسبت به تمدید آن اقدام کند، به این معنا که تداوم ازدواج را به دولت  مالزی ثابت کند.  دولت مالزی اصولا چند شهروندی را به رسمیت نمی شناسد، از این رو هر مالزیایی که شهروندی کشور دیگری را به دست آورد، به طبع شهروندی مالزی را برای همیشه از دست خواهد داد. در مورد ایرانیان باید گفت با توجه به این که قانون جمهوری اسلامی ایران اخذ شناسنامه را برای همسران اتباعش اجباری می داند، در صورت اصرار به ثبت شدن ازدواج  در سفارت ایران و اقامت با همسر در ایران، شهروندی مالزی و تمام مدارک هویتی همسر مالزیایی باطل می شود و او هم مثل همسرایرانی تبارش، یک ایرانی می شود. اما چنان چه فرد به دنبال ایرانی کردن همسرش نباشد چه زن چه مرد، تنها اجازه اقامت موقت مالزی را به دست خواهد آورد و در یک دوره چندین ساله در صورتی که همچنان در ازدواج همسرش باشد، اقامت دایم خواهد گرفت. حدود 10 سال بعد هم با باطل کردن شناسنامه و انصراف از ایرانی بودن می تواند شهروند کشور مالزی شود. در همین رابطه باید تاکید کرد در مالزی ازدواج مسلمان با غیر مسلمان به طور مطلق ممنوع است و فرد غیر مسلمان به اجبار باید تغییر مذهب دهد.

با نگاهی به اخبار محلی می توان دریافت دولت مالزی نسبت به تخلفات ازدواج و اجرای قوانین اسلامی در این رابطه بسیار سخت گیر است.  در مالزی یک بار زن مسلمانی را پس از ازدواجش با یک هندو به مدت چهار ماه به زندان انداخته بودند، به وی دستور دادند تا جدا از شوهرش زندگی کند. به گفته وکیل این زن و شوهر، ازدواجش طبق قوانین اسلام، غیر قانونی بوده است.  در ماجرایی دیگر، یک دادگاه اسلامی به زن مسلمان دیگری که می‌کوشید از اسلام روی گرداند، دستور داده بود یک دوره مشاوره سه ماهه را طی کند. به نوشته روزنامه "نیو استریتز تایمز"، سیتی فاطمه 38 ساله، ادعا می‌کرد که او در ابتدا بودایی بوده و در سال 1998 به اسلام گرویده است زیرا می‌خواسته با یک مرد ایرانی ازدواج کند و هیچ گاه واقعاً مسلمان نبوده است. سیتی، که چینی‌الاصل است و نام اصلی‌اش، تان این هوانگ، بوده است، در ژوییه 2006 پس از جدایی از شوهرش، یک دادخواست قانونی داده و به طور رسمی از اسلام برگشته است. دادگاه عالی شرعی اسلامی در استان شمالی پنانگ، به وی دستور داد تا زیر نظر دپارتمان مذهبی اسلامی یک دوره سه ماهه مشاوره و راهنمایی را طی کند.  بر اساس آن چه شرحش گذشت اصولا ازدواج صوری برای اخذ اقامت مالزی که مدت مدیدی است به عنوان یکی از راه های اخذ اقامت کشورهایی چون استرالیا و کانادا مورد توجه ایرانیان بوده است، در مالزی محلی از اجرا نخواهد داشت و دولت مالزی در این رابطه بسیار قانون مدار و سخت گیر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد